N A U

  H E M

 architects

SINGHA RESIDENCE

Client               

Location          

Project year

Built up area 

Typology      

Mr. Singha          

Bongaigaon, Assam, India        

2020

6600 sq.ft.

Residential    

The Singha Residence

This is a three-floored residential building, with tenants living on the ground and second floors. The residence's owner required a personal entrance to his house on the first floor. Instead of a separate staircase leading to the first floor, a double height space has been designed solely for the owner, which can be used as a living room while also accommodating the staircase leading up to the first floor.

The building has protruding balconies on its southern edge, which is its longest edge facing the main road. To prevent the building from appearing like a single huge mass, interludes have been provided on alternate floors in a diagonal fashion which breaks the continuity of the balconies. As this edge captures the maximum view, this unique design element will make the building standout. 

6 NEW.jpg
7%20NEW_edited.jpg
4.jpg
ELE.jpg