N A U

  H E M

 architects

t.jpg

DEEPSHIKHA AUDITORIUM

Client

Location

Project Year

Built Up Area

Typology

Deepshikha Foundation

Six Mile, Guwahati, Assam, India 

2019

1200 sqft

Public

The Deepshikha Auditorium was our first officially assigned project. The space occupies the ground floor of a building, underneath four floors of a cancer patients’ institute- making it crucial to cut down the echo and sound-proof the walls. Our challenge was to use resources economically without compromising on the quality of acoustics or the aesthetics of the place. We played with readily available materials and hired local carpenters to design an innovative system of sound-proofing.

The acoustic panels are interlocked with plywood at an angle of 45 degrees; this amplifies the efficiency of each panel and reduces their consumption to one-tenth of what is required if they are arranged in a usual pattern. Moreover, the panels can be opened up and used to showcase exhibits, paving ways for self-revenue generation for diverse artists in the city. Owing to such flexible design elements, the space functions as a multi-purpose hall catering to both acoustic and artistic needs of the people.

w.jpg
r.jpg
e.jpg
q.jpg