N A U

  H E M

 architects

KALITA RESIDENCE

Mr. Kalita

Nalbari, Assam, India

2020

5200 sq.ft.

Residential

Client

Location

Project Year

Built Up Area

Typology

The Kalita Residence

Abutting the national highway, this was a peculiar residence project as the clients were two brothers who wanted their families to live together but with defined spaces of their own. The challenge was to construct two separate residences inside but make it appear like one house from the outside. A courtyard structure is provided in the centre of the building, setting apart areas for the two families without the presence of an obvious boundary. The dearth of public open spaces owing to the context of the site is partly fulfilled by the courtyard as it offers the residents their own private open space to lounge and socialise. Full glass windows enables sunlight to enter into the interiors of the house and gives a nice aura to the rooms present inside.

© Copyright
render3.jpg
render1A.jpg
4.jpg